قصد داریم تا در سری ویدیوهای کوتاهی با چند فرایند جالب مراقبت و نگهداری
خودرو آشنا شویم. این قسمت اختصاص دارد به آشنایی با دستگاههای جدید شاسی کشی خودرو.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، فرایندهای مراقبت و نگهداری خودرو نیز دچار تحولات گسترده ای شده اند. اگر قسمتهای قبلی این سری ویدیوهای آموزشی را دیده باشید، تا کنون با دستگاههای پیشرفته تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، دستگاه تست پنج گاز یا تست چهارگاز خودرو و دستگاه لیزری میزان فرمان و چرخهای خودرو آشنا شدیم. اما شاسی کشی چیست؟
شاسی کشی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در خصوص بازگشت فرم اولیه شاسی خودرو انجام میشود. در بسیاری از تصادفات جادهای، ضربه و فشار وارد شده به اتومبیل به قدری زیاد است که شاسی خودرو از حالت استاندارد و اولیه خود خارج میشود و فرم آن تغییر میکند. در این حالت برای ترمیم وضعیت شاسی باید از تکنیک شاسی کشی استفاده کرد. شاسی کشی یکی از اقدامات تخصصی در حوزه صافکاری و نقاشی به حساب میآید؛ از همین رو تمام مراکز خدمات خودرویی قادر به ارائه سرویس شاسی کشی نیستند. از طرفی شاسی خودروها از نظر پلتفرم و فرم کلی با هم متفاوت هستند؛ به همین دلیل صافکار یا فرد متخصصی که میخواهد عمل شاسی کشی را انجام دهد، باید به استانداردها و فرم اولیه شاسی اشراف داشته باشد.
پروسه شاسی کشی بسیار مهم است و در صورتی که بدرستی انجام نشود، خودرو از نظر پایداری و هندلینگ ( فرمان پذیری ) دچار مشکل میشود. شاسیها ضمن اینکه به دلیل نوع طراحی و البته نوع پلتفرم خودروها با هم متفاوت هستند؛ از طرفی متریال بکار رفته در آنها نیز با هم تفاوت دارند. به عنوان مثال در خودروهای سری 7 بی ام و، از ترکیب فیبرکربن و آلومینیوم در طراحی و ساخت شاسی آنها استفاده شده است؛ از همین رو متخصصان ما با بهرهگیری از علوم جدید بکار رفته در حوزه خودرو این امکان را فراهم ساختهاند که هر اتومبیلی با هر فرم و شکل شاسی، توسط صافکارهای حرفهای لوکاپرو در کمترین زمان ممکن تعمیر یا به عبارتی ترمیم شود.
دستگاهی که در این بخش آموزشی به سراغ آن رفته ایم، ویژگیهای بیشتری نسبت به دستگاههای سنتی شاسی کشی دارد. برای مثال ستون های کمکی متحرک کمک میکنند تا فرایند شاسی کشی به طور دقیق تری انجام گیرد.